metropolis logistica
Serveis logístics i industrials

Arriba el dron per revolucionar la logística

Fa pocs mesos Amazon va realitzar a Cambridge el primer lliurament comercial amb un dron. El gegant de la logística i del comerç electrònic va enviar un paquet de crispetes amb Amazon Fire TV a un client que va acceptar participar al programa pilot Prevalgui Air. Durant el trajecte, que va durar uns 13 minuts, no va haver-hi cap incidència i el paquet va poder ser lliurat amb èxit.

El funcionament d’aquest revolucionari sistema de lliurament sembla bastant controlat. Al mateix moment que el client compra un producte a Amazon, aquest surt d’un centre de logística proper. Però no surt en furgoneta, sinó que es carrega en un dron elèctric completament autònom, pre-programat amb les coordenades de lliurament i guiat per GPS. Vola sempre per sota dels 120 metres d’altura i és capaç de portar paquets de fins a 2,2 quilos de pes. El client ha d’utilitzar una petita plataforma d’aterratge que indica al dron el lloc exacte en el qual s’ha de situar.

Amb l’arribada dels drons en el sector de la logística, Amazon espera reduir el temps de lliurament a 30 minuts o menys. El paquet ha de pesar menys de 2,5 quilos i solament pot viatjar de dia i amb condicions meteorològiques favorables.

llega el dron para revolucionar la logística | Metropolis Logistica

Que els drons ja són present en el sector de la logística ho demostra el fet que Amazon ha sol·licitat les patents per construir magatzems aeris. Aquests centres disposarien d’una certa varietat d’articles i estarien situats en zones properes als llocs on la companyia preveu que es produeixin increments puntuals en la demanda de determinats productes.

A més, també es planteja instal·lar llocs d’aterratge en els terrats dels edificis o sobre la il·luminació urbana. D’aquesta manera, aquests vehicles aeris no tripulats es combinarien amb sistemes de gestió d’inventari i altres recursos de programari i control remot.

Tot apunta al fet que aquest nou sistema de lliurament de mercaderies a través de drons ja és tota una realitat que en els propers anys es consolidarà.

Metropolis Logistica seguirem atents als últims avanços en tecnologia per oferir noves solucions adaptades al nou context del sector.