metropolis logistica
Serveis logístics i industrials

Les noves tecnologies aplicades al sector logístic

Actualment el sector de la logística està immers en una autèntica revolució degut a, entre altres factors, l’imparable creixement de l’e-commerce. Prova d’això són les últimes dades publicades sobre l’ampliació de sòl destinat a albergar importants centres logístics repartits per tot el territori nacional. Una altra dada que així ho fa constar és l’alta demanda de perfils professionals especialitzats en l’àmbit de la logística: transportista, manipulador, mosso de magatzem…

La necessitat d’oferir al client un servei competitiu en cost i temps per aconseguir la seva màxima satisfacció i fidelització, ha fet que les empreses logístiques hagin apostat per implementar les noves tecnologies en el seu dia a dia.

Degut a que gestionen un gran volum d’informació (dades de clients, tramitació de comandes, previsió d’estoc, promocions puntuals…), la implantació del Big Data ha suposat una millora considerable en la seva operativa. La recopilació de grans quantitats de dades, la seva extracció i posterior anàlisi fa que la seva gestió sigui molt més ràpida i eficaç. D’aquesta manera les empreses eviten errors com: retards en la recepció de la comanda, promocions mal aplicades, equivocacions en la informació de lliurament, mala comunicació amb el client i els proveïdors…

També s’estan duent a terme grans canvis tecnològics en la gestió interna dels articles dins dels magatzems. L’ús de robots que transporten prestatgeries amb productes a la zona d’empaquetat ja és una imatge habitual en multinacionals logístiques.

nuevas tecnologias aplicadas al sector de la logistica | Metropolis Logistica

Una altra de les tecnologies en la qual s’està invertint són els drons. Encara que no totes les comandes poden ser lliurades a través d’aquesta via per limitacions de pes i distància, DHL o Amazon són dues empreses que veuen en el dron l’aliat perfecte per oferir un servei d’enviament ràpid i a menor cost.

Tot apunta a que el món de la logística, un dels sectors que més projecció té actualment, evoluciona cap a la digitalització de processos. Tot i així, el factor humà seguirà sent clau en tota aquesta revolució, sobretot pel seu nivell d’especialització i la seva capacitat per adaptar-se als canvis.

A Metropolis Logistica, conscients dels canvis que s’estan produint en el sector, ens adaptem totalment a les característiques i necessitats de cada empresa. Aportem un equip humà totalment preparat i amb anys d’experiència en serveis logístics i industrials.

No dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres sense cap tipus de compromís. El nostre equip t’orientarà i t’oferirà les millors solucions en logística.