metropolis logistica
Serveis logístics i industrials

El sector logístic segueix imparable

Bones notícies per al sector logístic: l’any 2016 tanca amb rècord d’operacions de compravenda i lloguer de naus. Mentre que l’àrea de Madrid registra un creixement del 7% respecte a l’any anterior, Catalunya aconsegueix un 45% gràcies a la contractació de 773.000 metres quadrats.

L’auge de l’e-commerce, l’augment de les exportacions i l’increment del consum, sustenten unes xifres que certifiquen que cada vegada més empreses veuen Barcelona i la seva àrea metropolitana el nou centre logístic del sud d’Europa.

Una d’elles és el gegant del comerç electrònic Amazon que començarà la seva activitat al Prat del Llobregat a principis d’octubre. Unes instal·lacions que gestionaran la creixent demanda dels clients d’Amazon a Europa i que crearà uns 1.500 llocs de treball fixes en un termini de tres anys.

Aquesta centre logístic es suma als dos que ja té Amazon a Catalunya; un a l’àrea urbana de Barcelona per donar servei als clients premium Prime Now, i l’altre a Castellbisbal que distribueix els lliuraments dels clients Amazon Pantry del sud d’Europa.

Ikea és una altra de les multinacionals que està generant nous llocs de treball en el sector logístic. Amb la construcció a Valls (Tarragona) d’una nova plataforma logística per a vendes online, donarà servei a clients d’Espanya, Portugal i el sud de França. El seu objectiu és ser capaç d’enviar 9.500 productes al dia quan estigui a ple rendiment.

almacen ikea | Metropolis LogisticaA Madrid s’han mobilitzat 404.000 metres quadrats en tot el 2016, sent el quart trimestre de l’any el que més creixement ha registrat. Empreses com DHL i Grup Carreras són les que han contractat més espai.

Aquestes dades no fan més que afermar el posicionament de la logística com a motor de generació d’ocupació i d’inversió. Conscients de l’evolució del sector, a Metropolis Logistica oferim un ampli ventall de serveis adaptats a les diferents posicions en els serveis de outsourcing i externalización de processos de negoci: manipulació, preparació de comandes, recepció i expedició de paqueteria…

A més, els serveis de Metropolis Logistica es poden contractar a través de Metropolis CET. D’aquesta manera ajudem a les empreses a complir amb la Llei General de Discapacitat i a potenciar la seva Responsabilitat Social Corporativa.